
Google tarafından erken erişime açılan ve ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaşan yapay zeka uygulaması Bard’a dair tüm soruları yanıtlayacağız. Önceki yazımda incelediğim ChatGPT‘nin ilk çıktığı günden itibaren beğenilmesi ve konuşulması yazılım devi Google, Bard isimli yeni bir yapay zekâ uygulamasını tanıttı. Peki bu Bard nedir ?
ChatGPT alternatifi Google Bard, yapay zekâ desteğine sahip bir sohbet botudur. Bard, ChatGPT uygulamasındaki gibi sohbet kutucuğuna bir metin yazarak etkileşime girilip sorular sorulduğunda yanıt alınabiliyor.Diğer uygulamalara kıyasla daha hızlı yanıt veren Bard, ChatGPT gibi bir konu hakkında sorular sorabilir, film veya dizi tavsiyesi alabilir, kod yazdırılabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Bard’ın öne çıkan tarafı Google arama motoru entegrasyonu ile gerçek zamanlı veri avantajı sağlaması uygulamayı ön plana çıkarıyor.Güncel anlaşılması kolay yanıtlar vermek için web’de yer alan bilgileri kullanıyor.
Google’ın, ChatGPT’nin 100 milyon kullanıcısına kıyasla günlük yaklaşık bir milyar kullanıcısı bulunuyor ve çok daha fazla insanın bu uygulamayı kullanarak geri bildirimde bulunması çok daha etkili şekilde gelişebileceği anlamına geliyor.
Google Bard ile Neler Yapılabilir?
Bir konu hakkında fikir alınabilir.
Şiir, e-posta, mektup vb. formatlarda çeşitli metinler hazırlatılabilir.
Kod yazdırılabilir.
Kod satırlarında hata ayıklama işlemi yaptırılabilir.
Çeviri yaptırılabilir.
Yanıtları sesli olarak okuyabilir.
Google Lens desteği
Bard sohbetlerini başka kişilerle paylaşma
Geçmiş Bard sohbetlerine kalınan yerden devam etme
Sohbetleri sabitleme
Sohbetleri yeniden adlandırma
Aynı anda birden fazla sohbeti devam ettirme
Google Bard Nasıl Kullanılır?
Google Arama Motoruna Google Bard yazarak ilk sıradaki Bard’ın resmi sitesini ziyaret edin.
“Oturum Aç” butonuna basın.
Google hesabınıza giriş yapın.
“Bard’ı Dene” butonuna tıklayın.
“Kabul Ediyorum” seçeneğini seçin.
“Devam” butonuna basın.
Bard arayüzüyle karşılaşacaksınız.
“Buraya bir istem girin” yazısının yer aldığı kutucuğa yazı yazın.
Kutucuğun yanındaki gönder butonuna basın. Google Bard’a “Bandırma il olacak mı?” sorusuna verdiği cevabı “Bandırma’nın il olmasını yapay zeka bile destekliyor” konu başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.