Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Ticaret Odası’ndan, Bandırma’ya hızlı şarj ünitesi planı

Bandırma Ticaret Odası Yönetim

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma’ya hızlı şarj ünitesi getirmeyi planlıyor. Başkan Yılmaz, son dönemde elektrikli araçların hızla yayılmasının ardından Bandırma’nın alt yapısının araştırıldığına dikkat çekti. Başkan Yılmaz, “Bandırma’nın alt yapısını araştırdık. Ticaret Odası’nın bulunduğu bölge hızlı şarj ünitesi koyulması için çok uygun. Bu planın hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma’ya bir değer daha katmak istediklerini belirterek hızlı şarj ünitesi koyulması için plan yaptıklarını kaydetti. Başkan Yılmaz, “Henüz bu konuyu yönetim kurulu ile görüşmedik. Hızlı şarj ünitesi, hayata geçirmek istediğimiz bir proje. Elektrikli araçlar son günlerde hızlı bir şekilde yayıldı. Bandırma’da şarj üniteleri var ama hızlı şarj üniteleri yok. 2 Firma ile görüştük ve Bandırma’nın alt yapısını incelettirdik. Bulunduğumuz bölgeye hızlı şarj ünitesi koyulması için alt yapısı çok uygun. Bizimde hedefimiz hızlı şarj ünitesini Bandırma’ya koyarak şehrimize bir değer katmak. 2 Firmadan biriyle anlaşarak yaklaşık bir iki ay içinde bu konuyu netleştirmek istiyoruz. Anlaştıktan hemen sonra hızlı şarj ünitelerinin koyulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

“HIZLI ŞARJ ÜNİTESİ YARI DEPO FİYATINA DENK GELİYOR”

Bu proje için sadece Ticaret Odası’nın olduğu bölgede trafoların alt yapısının uygun olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bandırma’nın alt yapısı çok uygun olmasa da bölgemizdeki trafonun alt yapısı çok uygun. UEDAŞ’ın da yatırım yapması gerekiyor. Bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz çünkü Bandırma lokasyon olarak çok kullanılıyor. Çanakkale’ye kadar yüksek hızlı şarj cihazı yok. Karacabey’den sonra Bandırma’ya uğrayan çok insan oluyor. Bandırma’ya daha çok ziyaretçi gelmesi açısından da faydalı olacak. Ayrıca yakıt açısından çok uyguna denk geliyor. Bir araç 500 kilometre gitmek için 700 liralık yakıt yakıyor. Hızlı şarj ile depoyu doldurduklarında 500 kilometreyi 365 liraya denk getirmiş olacaklar. Dik yarı depo fiyatı fark ediyor.  Şu anda Bandırma’da elektrikli 30 araç varsa 1 yıl sonra 2 bin araç olacak şekilde akış ilerliyor. Bandırma’da en az 2 tane hızlı şarj ünitesi istiyoruz. Şehrimiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Bandırma’yı güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

“K TÜRÜ YETKİ BELGESİ İLK DEFA BANDIRMA TİCARET ODASI’NA VERİLDİ”

K türü yetki belgesinin ilk defa Bandırma Ticaret Odası’na verildiğinin altını çizen Başkan Adem Yılmaz, vatandaşların zaman tasarrufu kazanmasıyla birlikte masraflarının da azalacağını kaydetti. Başkan Yılmaz, “K Türü Yetki Belgesi’ni Bandırma Ticaret Oda’mıza kazandırdık. Bu belge ilk defa bize verildi. Bandırma, Erdek ve Manyas bölgesindeki ihtiyaç sahiplerinin artık Büyükşehir’e gitmelerine gerek kalmadı. Bandırma Ticaret Odası’ndan alabilecekler. Hem zaman tasarrufu kazandık hem de masraflar minimuma indi. Ayrıca ihracat yapan firmalarımızla ilgili bazı konuları da hep Balıkesir’de halledebiliyorlardı. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürerek sorunlarını Ticaret Oda’sından halledebilme fırsatını yakaladık. Hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin