Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÖK Başkanı Özvar’dan BANÜ ziyareti

Bandırma’yı ziyaret eden YÖK

Bandırma’yı ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin fakültelerinde incelemelerde bulunarak, istihdama duyarlı programların artırılması temennisinde bulundu.
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 23. Üst Kurul Toplantısı Bandırma’da gerçekleştirildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bandırma’yı ziyaret etti. Toplantı için Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne konuk olan Prof. Dr. Özvar, Denizcilik, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp Fakültesi ve Spor Vadisi’nde incelemelerde bulundu. Yeni açılan Denizcilik Fakültesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Erol Özvar, öğretim üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu. Gerçeği aratmayan gemi simülasyonunu deneyen Prof. Dr. Özvar, uygulamaya tam not verdi. Ziyarette, Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve idari yöneticiler yer aldı.
“İSTİHDAMA DUYARLI PROGRAMLARIN ARTIRILMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Prof. Dr. Erol Özvar, “Öncelikle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun. Türkiye olarak, üç tarafı denizle çevrili bir ülkeyiz ve denizlerimizden faydalanma konusunda üniversitelerimize büyük görevler düşüyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin değerli fakültelerini geziyoruz. Denizcilik Fakültemizde 4 bölüm mevcut ve buradan mezun olan öğrencilerimizin tamamı istihdam ediliyor. Kabotaj Bayramı vesilesiyle bu başarıyı kutluyor ve istihdama duyarlı programların artırılmasını temenni ediyorum. Aynı zamanda Tıp Fakültesi oldukça yeni bir fakültemiz. Eğitim vermeye hazır olan fakültemizde, Çapa Tıp Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz peyderpey Bandırma’da eğitim alacak ve üniversite hastanemizde sağlık hizmetlerine katılacaklar. Afiliasyon sürecimiz tamamlandıktan sonra eğitimlerimiz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde devam edecek.” diye konuştu.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında, Denizcilik Fakültesi Uygulama Yerleşkesi ve Hüseyin Avni Kocaman Deniz Bilimleri Merkezi’nde “Dragon Bot Etkinliği”, dalgıçlarla sualtı dalışı ve Türk bayrağını denizde açma gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erol Özvar, bu etkinliklere katılarak hazırlanan gösterileri izledi.
HABER MERKEZİ