Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TMO’nun buğdayları Merinos’a emanet 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), limanda bulunan depolarının dolmasının ardından Bandırma

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), limanda bulunan depolarının dolmasının ardından Bandırma ve çevresindeki çiftçilerin mağdur olmaması için Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde geçici alım ofisi oluşturularak alınan buğdayların depolanmasına başlandı. Buğdayların depolanması için 60 dönümlük arazi ayrıldı.  

Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından Bandırma ve çevresinde hasat yoğunluğu nedeniyle çiftçilerin mağdur olmasını engellemek için geçici alım merkezleri açılmıştı. TMO Aksakal, Susurluk ve Akçaova’da açılan Geçici Alım Ofisleri’nde mahsul miktarının fazla olması nedeniyle yoğunluk yaşandı. Yığılma sebebiyle çiftçilerin mağdur olmaması için Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde TMO Geçici Alım Ofisi kuruldu.   Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde oluşturulan alım ofisi ve depo alanlarına buğdaylar gelmeye başladı. Enstitü içinde oluşturulan alanlarda; Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Erdinç Veske, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez ile Bandırma TMO Baş Müdürü Salih Aksu incelemelerde bulundu. 

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ile TMO arasında imzalanan protokol kapsamında kurumlar çiftçinin mağdur olmaması için önemli bir iş birliği gerçekleştirdi.  Ürünlerinin depolanacağı alanın tahsisi ve hazırlıkların yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldı ve enstitü de adeta seferberlik ilan edildi.  

 “ÇİFTÇİMİZ RAHAT OLSUN ÜRÜNÜN TAMAMI ALINANCAK” 

Üreticilerin randevularını hızlandırmak için alım noktalarını çoğalttıklarına dikkat çeken Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, “Balıkesir TMO olarak bölgede 100 bin tonu aşan alım yapıldı. Üreticimizin geri kalan malını da almak için alım noktalarını çoğaltıyoruz. Dolan depoların yanına açık depolar yaparak üreticimizin mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Bu yılı çok verimli geçiriyoruz. Toprak Mahsulleri Müdürlüğü son römorka kadar alım yapacak. Randevular gecikiyor olabilir ama alım kapasitemiz mevcut. Buğday fiyatlarının da daha iyi seviyelerde olmasını isterdik. Borsa da fiyatlar şu anda 6-6,5 lira civarında seyrediyor. Devletin verdiği 8 lira 25 kuruş ve 1 lira da destekleme var, bu çiftçiye bir nebzede olsun destek olmuştu. Burada da alımları hızlandırıyoruz. Toprak Mahsulleri Tarım Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Genel Müdürü Ahmet Güldal ve Başmüdür Salih Aksu ve ekibi bölgede 22 noktada alım yapıyor. Bugün bu noktayı da aştık. Çiftçilerimizin bu konuda sıkıntı etmesin.” dedi. 

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun