Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kyzikos’u Aramak” Balıkesir’de sanatseverlerle buluştu

Bandırma Mysia Sanat Topluluğu

Bandırma Mysia Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan Kyzikos’u Aramak Sergisi, Balıkesir’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Mysia Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan Kyzikos’u Aramak Sergisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda Bandırma Kent Konseyi destekleriyle Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi açılışına; CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim İş Balıkesir İl Yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Sergide yr alan 30’a yakın eser, Kyzikos Antik Kenti’nin büyüsünü ortaya koydu. 5 Temmuz’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan Kyzikos’u Aramak sergisinin mimarları; Aynur Ergen, Bülent Sezgin, Emrah Ergen, Fatma Çayırkuşu, Münevver Bülbül, Nail Yurdusev, Remzi Özkara ve Remziye Kurttürk Balıkesirli sanatseverleri sergiye davet etti.
Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, “Bandırma Kent Konseyi olarak dayanışma içinde kentimizin tarihi ve kültürel mirasını bölgemizde ve tüm ulusal çapta duyurmayı ve tanıtmayı ilke edinmiştik. Bu bağlamda çalışmalarına her zaman destek olduğumuz Mysia Sanat Topluluğu’nun hazırladığı Kyzikos’u Aramak isimli sergi Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu’nda açıldı. Mysia Sanat Topluluğu’nun harika eserlerini görmeye tüm sanatseverleri bekliyoruz.” dedi.
Haber Merkezi