Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bandırma’da kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Bandırma’da gerçekleştirilen resmi törende Marmara Denizi’ne çelenk bırakıldı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü kapsamında resmi tören düzenlendi. Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutan Vekili Hava Ulaştırma Albay Alihaddin Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Bandırma Bölge Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız, Bandırma Bölge Liman Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Yalçın, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına Bandırma Liman Başkanlığı ve Liman Başkanı Kürşat Ayyıldız’ın çelenk sunulması ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Bandırma Bölge Liman Başkanı Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Yalçın yaptı.
“KABOTAJ HAKKI TÜRK DENİZ TİCARETİ’NDE DÖNÜM NOKTASI”
Devletlerin dünya hâkimiyeti kurmada, deniz faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu söyleyen Müdür Yalçın, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kazanılan Milli Mücadele sonunda elde edilen kabotaj hakkı, Türk denizcilik faaliyetlerine ulusal bir kimlik kazandırmış, yabancı devletlerin Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma kapütülasyon imtiyazlarını devam ettirme çabalarını boşa çıkarmış ve Türk Deniz Ticareti’nde bir dönüm noktası oluşturmuştur. Bizlere bu denizleri miras bırakanların verdikleri mücadele ve çabaları adına ömrümüz boyunca ödeyeceğimiz borcumuzdur. 7 bin yıllık Türk tarihimizde, denizcilik alanında bizlere ismini ve yaptıklarını miras bırakan, Umur beyi, Turgut Reisi, Barbaros hayrettin Paşayı, Karamürsel beyi, Piyale Paşayı, Piri Reisi, Oruç Reisi, Çaka beyi, Kılıç Ali reisi ve denizlerle çevrili ülkemizi bize miras bırakan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm denizci büyüklerimiz ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Dünyayı tekrar haritamıza sığdırmak ve denizlerde her daim Türk Bayrağı’nın dalgalanması dileği ile..1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun.” dedi.
Konuşmaların ardından Çelebi Limanı’na ait römorkörler ile Bandırma protokolü denize açıldı. Şehitler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere Marmara Denizi’ne çelenk bırakıldı. Program kapsamında Bölge Liman Başkanlığı önünde saat 13.00’da lokma ikramı, saat 18.30’da balık hali yanında balık ekmek ikramı yapılacağı kaydedildi.
HABER MERKEZİ