Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yılı Bandırma’da kutlandı

Bandırma’da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin

Bandırma’da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler saygıyla anıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümü, Bandırma Şehitliği’nde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi ve Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Temsilciliği tarafından şehitliğe çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu yapıldı ve saygı atışı gerçekleştirildi. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Etkinliğe; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğ.Gen. Esat Çetin, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ahmet Tunç, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
“ÇANAKKALE’DE YAZILAN DESTAN, TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ”
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Öğretim Üyesi Resul Yavuz yaptı. Yavuz, “Tarihimize hakkıyla değer verir ve onu bir hafıza, bir şuur olarak geleceğe ışık tutan bir projektör gibi ele alırsak, 140 kilometre uzakta Çanakkale’de, günümüzden 110 yıl önce verilen destansı direnişin, Türk milleti için ulusal bilinci canlı tutarak sonsuza dek sürecek ilhamları barındıran tarihi bir olay olarak karşımıza çıktığını görürüz. Çanakkale’de yazılan destan, tarihin akışını değiştirdi. İngiltere Başbakanı bile bunu yıllar sonra dile getirmiştir. Ve biz biliyoruz ki, Çanakkale’deki ruh, 1919’da Anadolu’da başlayan Kurtuluş Savaşı’nın ilham kaynağı olmuştur. Sakarya’da, Dumlupınar’da o ruh zaferle taçlanmıştır. Bugün Anafartalar’dan Gabar’a, Arıburnu’ndan Besler Dereler’e kadar her karış vatan toprağında şehit olan kahramanlarımız, aynı inancın evlatlarıdır. Onlar, Mehmet Akif’in dizelerinde olduğu gibi: ‘Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Yâ Rab ne güneşler batıyor.’ Bu vesileyle, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz ve diyoruz ki: Minnettarız… Minnettarız… Minnettarız… Ruhları şad olsun.”dedi.
Program, “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” ve “Çanakkale Destanı” adlı şiirlerin okunmasıyla devam etti. Haydar Çavuş Camii İmam Hatibi Fikret Mez ve Burak Yıldırım tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası, Bandırma İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan tarafından dua edildi. Etkinlik, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ve şehitlik anı defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ