Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu yatırımın, Bandırma’ya kazandırılması için her türlü yüke katlanacağız”

Bandırma Belediye Meclisi haziran

Bandırma Belediye Meclisi haziran ayı toplantısında meclise sunulan Bandırma Ticaret Odası’nın Yeni Hizmet Binası Projesi Kıymet Takdir ve İnceleme Araştırma Komisyonu’na sevk edilmişti. Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, eleştirilerin odağında olan proje hakkında konuştu.

Bandırma Ticaret Odası’nın 1926 yılında kurulmuş, 3 bine yakın üyesi ile Bandırma’nın köklü ve saygın kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Âdem Yılmaz, “Bandırma Ticaret Odası, gerek bölge içindeki yapısal fonksiyonları, gerekse Bandırma’nın ismini yurt genelinde en iyi şekilde temsil etmektedir. Her geçen gün değişen teknoloji ve yaşam standartları sebebiyle Bandırma Ticaret Odası’nın da kendi kimliğine yakışır, bölgesine ve üyelerinin kullanımına uygun yeni bir yerleşkede faaliyetlerini göstermesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız sürerken, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında çalışmalarımızın önemi bir kez daha gündeme gelmiş ve bir an evvel Bandırma’da, Bandırma Ticaret Odası’na yakışır bir yapıyı kazandırmak için çalışmalarımıza hız verilmiştir.” dedi.

“KAMUNUN KULLANIMINA YÖNELİK UNSURLAR YER ALACAK”

Bandırma’nın hızla büyümesi sebebiyle Ticaret Odası binasının yetersiz kaldığını söyleyen Başkan Âdem Yılmaz, yeni bir hizmet binası için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yılmaz, “Bandırma Ticaret Odası üyelerinin rahat erişim sağlayacağı ve kent giriş çıkışları rahat olan alanlarda araştırmalar yaptık. Bandırma Küçük Sanayi girişinde yer alan toplam 5,9 dekarlık arazi hakkında, yönetim ve meclis grubumuzla yapılan istişarelerde yeni hizmet yapısının bu alanda yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Bandırma Ticaret Odası’nın kamu kurumu niteliğinde olması nedeniyle projede yine kamunun kullanımına yönelik unsurların yer alması ve Bandırma’da eksikliği hissedilen bazı fonksiyonların da bu alan içinde halkın hizmetine sunulmasına, odamız yönetim üyelerince karar verilmiştir.”diye konuştu.

“TALEP EDİLEN DEVİR KANUNA UYGUN BİR İŞLEMDİR”

Ticaret Odası’nın yer tahsisi ve yapı yapımına ilişkin bedellerin yerel yönetimler tarafından karşılandığına dikkat çeken Başkan Adem Yılmaz, “Gerek ülke, Türkiye ve gerekse Balıkesir’de içindeki ticaret odalarının mekânsal sıkıntısı, yerel yönetimler tarafından karşılandığı biliniyor. Yer tahsisi ve yapı yapımına ilişkin tüm bedellerin, ilgili yerel idareler tarafından karşılanarak kente kazandırıldığına yönelik birçok örnek yer alıyor. Bu kapsamda, Bandırma Belediyesi’ne ait olan 600 Evler Mahallesi 2491 ada 2 parsel dahilinde kayıtlı taşınmazın Kamulaştırma Kanun’un 30 maddesinde, Kamu kurum ve kuruluşları arasında devirle ilgili hükümler doğrultusunda, Bandırma Ticaret Odası’na satışı ile ilgili gerekli başvuruları yaptık.

Bandırma Belediye meclisine sunulan dosya kapsamında üç ana unsur bulunmakta olup;

1-Kamulaştırma kanunu kapsamında teklif ettiğimiz (kanunen öncelikle BTO tarafından fiyat teklif edilmesi gerekmektedir.) bedel üzerinden referansla Bandırma Belediyesi Meclisi Fiyat Tespit Komisyonu’nca belirlenecek bedel ile tapu devri yapılmasına yönelik karar alınması;

2-Söz konusu devrin yapılabilmesi-protokol imzalanması amacı ile Belediye Başkanına yetki verilmesi;

3-İmar Planlarında “Belediye Hizmet Alanı” kullanımının “İdari Hizmet Alanı” kullanımına yönelik, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesinde imar planı değişikliğinin yapılması hususlarıdır.

Yukarıda belirtilen hükümler dâhilinde talep edilen devir, hukuken izlenmesi gereken yol ve yöntem olarak kanuna uygun bir işlemdir. Bu kapsamda yapılan parsellerin imar planında verilen kullanım dışında başka amaçla kullanımının ve satışının da önüne geçtiği açıkça görülmektedir. Bu konu hakkında yapılan haksız spekülasyonların da, yersiz olduğunun açık bir göstergesi olarak not düşmekte fayda vardır.” diye konuştu.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ YENİ HİZMET BİNASI”

Bandırma Ticaret Odası mevcut yapısının da yeniden değerlendirilmesine yönelik planları yapmakta olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Ticaret Odası’nın yeni hizmet yapısının yapımı birinci önceliği olmuştur. Mevcut yapıda bulunan konferans salonu ve diğer hizmet alanları bundan önceki yıllarda da Bandırma hizmetinde yer alarak, birçok toplantı seminer v.b. iş ve işlemler için kullanılmıştır. Yer ihtiyacı olan kamu kurumları da, yer yer bu alanlardan fayda sağlamışlardır. Yeni yapılacak yapı dâhilinde de ayrılan tüm fonksiyonlar, Bandırma’mızın hizmetinde olacaktır.“ diye konuştu.

“BÖLGEDE EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEN YAPILARA YER VERİLMESİNİ PLANLADIK”

Proje detayları hakkında bilgi veren Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, “Bandırma Ticaret Odası için yapılan ön tasarım dâhilinde, bodrum kat öncelikle teknik alanlar, otopark ve sığınak gibi ihtiyaç olan kullanımlara ayrılacaktır. Zemin kat iki bölümden oluşacak. Tasarlanan çok amaçlı salonda konserler, sergiler, fuarlar, gösteriler için ayrılan yaklaşık 700-900 m2 lik bir alan düşündük. Bina zemin katında bölgede ihtiyaç olabilecek bir banka şubesi, noter, PTT gişesi v.b. kamusal hizmet verecek ve bölgede eksikliği hissedilen yapılara yer verilmesini planladık. Ana binada 1 kat 350-400 kişilik bir konferans salonu, mini toplantı, basın izleme odaları ile kulis, teknik oda v.b. unsurların yer aldığı konferans katı olarak düşünüldü.”dedi.

“HİÇBİR YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ İHALEYE GİRMEYECEK”

Ana binanın 2’nci katında Bandırma Ticaret Odası ana idari ofislerinin bulunduğu hizmet katı olarak planlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ana binanın son katı yani 3’üncü kat ise şirketlerimiz için kullanım alanları, genç girişimciler, yatırım ofisleri, kalkınma ajansları, Sanayi Bakanlığı v.b. unsurlarla Bandırma’da desteklenmesi gereken sanayi ve ticaret konulu unsurlara hizmet edecek alanlar olarak kullanılması öngörülmektedir. Tasarlanan yapı toplam 4 bin-4 bin 500 metrekare arasında olması bekleniyor. Binanın fonksiyonları mimari alan ihtiyaçlarına göre belirlenecek. Bina yapımında hiçbir yönetim kurulu üyemiz ihaleye girmeyecek, malzeme alım ve satımı yapmayacak ve şahsi çıkar sağlamayacaktır.”diye konuştu.

“PROJE VE HEDEFLER KAPSAMINDA OLUMLU DESTEK ALDIK”

Yapı tasarımının hala sonuçlanmadığını belirten Yılmaz, “ İdaremizce düşünülen mahal-fonksiyon şeması yukarıda belirtildiği üzere Bandırma’ya yeni bir soluk getirecek. Bu kapsamda kamusal fonksiyonlarla Bandırmanın sosyo-ekonomik yapısını güçlendirici bir hamle olarak görülmeli ve desteklenmelidir. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, siyasal partiler ve meclis üyeleri ile yapılan görüşmelerde anlatılan proje ve hedefler kapsamında olumlu destek aldık. Mali olarak ciddi bir yatırımı hedefledik. 70-80 milyon bedel ile tamamlanması öngörülen bu yatırımın, Bandırma’ya kazandırılması için her türlü yüke katlanacağımızı, bu bağlamda aldığımız bu yükü de Bandırma’ya yeni bir hizmet alanı olarak sonuçlandırmak isteğimizi tekrar yeniliyorum. Bize destek olan tüm paydaşlarımıza, projeye katkı sunan CHP Meclis Üyesi Mesut Özdemir’e ve MHP Meclis Üyesi Harun Algül’e tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.