Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Yılmaz’dan sanayicilere ve OSB’lere çağrı

Bandırma Ticaret Odası Yönetim

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Yılmaz, 2024 yılı itibariyle piyasaların genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2024 yılının başlaması ile birlikte piyasaların durumunu değerlendiren Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, yüksek enflasyon ve zamların tüm sektörlerin ve iş dünyasının dengesini bozduğunu belirtti.

Türkiye’nin ekonomik olarak içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten herkesin etkilendiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Yüksek enflasyon ve zamlar tüm sektörlerin ve iş dünyasının dengesini, onarımı zor bir şekilde bozdu. Enerjiden, gıdaya, otomotivden konuta, akaryakıttan ara mamullere kadar günlük yaşamı alt üst eden bir enflasyon ve zam silsilesi içindeyiz. Hükümetimizin bu zorlu süreçten çıkmak adına gayretlerini elbette görüyoruz. Ekonomiyi düzene sokma adına atılan adımların uluslararası arenada somut ve olumlu yansımalarını da görmeye başladık. Temennimiz enflasyonun 2024 yılı sonu itibariyle düşmeye başlaması ve bu yönde alınan aksiyonların hızlandırılmasıdır. Ayrıca beklentimiz, enflasyonun düşmesiyle üretim kapasitesinin artması ve yatırımların canlanmasıdır.” dedi.

“KAR ORANLARININ MAKUL DÜZEYLERDE BELİRLENMESİ GEREKMEKTEDİR”

Gelişen teknoloji ile birlikte alışveriş alışkanlıklarının da değiştiğine değinen Başkan Adem Yılmaz, “Herkes alacağı ürünü önce internette araştırıp, fiyat karşılaştırması yapıp en uygun olan yerden almayı tercih ediyor. Böylelikle özellikle perakende sektörde internet üzerinden alışveriş giderek artıyor, e-ticaret geleneksel mağazacılık karşısında her geçen gün daha güçlü bir konuma geliyor. Bu sebeple işletmecilerimizin geleneksel ticaretin yanına artık mutlaka elektronik ticareti de eklemesi gerekiyor. Bunun yanında iyi ürüne ve uygun fiyata ulaşmanın kolaylaştığı bu dünyada rekabetçi olmanın öneminin iyi bilinmesi, bu doğrultuda belirlenen kar oranlarının makul düzeylerde belirlenmesi gerekmektedir.” dedi.

“YEREL ESNAFIMIZI TERCİH ETMEK ŞEHRİMİZİN KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Dayanışma kültürünün Türkiye’de ahilik döneminden beri var olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Esnafın, esnaf komşusuyla, vatandaşın esnafla olan dayanışması öteden beri kültürümüzde var. Alışveriş yaparken önce kendi yerel esnafımızı ve üretecimizi öncelikli tercih olarak belirlemek şehrimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Diğer yandan Bandırma’da var olan sanayi işletmeleri ve kurulum aşamasındaki OSB’lerde ihtiyaç duyulan yan sanayi ürünlerinin ve yedek parçalarının temini hususunda da Bandırma’da faaliyet gösteren firmalarımızın tercih edilmesi şehrimiz ticari hayatı için büyük önem taşımaktadır. Aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerin satın alma ihalelerinin de kriterlerinde öncelikli olarak yerel firmalardan teklif alınmasına yönelik düzenlemelerin olması yerel kalkınmanın desteklenmesi açısından mühimdir.” diye konuştu. /Haber merkezi