Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Eğitim-İş Sendikası’ndan MEB’e sert eleştiri

Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şubesi,

Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan yeni müfredat “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili basın açıklaması yaparak eleştirilerde bulundu.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan yeni müfredat “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili öğretmenlere inceleme formu dağıtılarak müfredat ile ilgili değerlendirme yapmaları istendi. Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Akkoyun ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın değerlendirme sürecini eleştiren Eğitim-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Serdar Polat, Her eğitim- öğretim döneminin sonunda dönemin başarısını, akademik başarıları, eğitim düzeyinde geldiğimiz noktaları tartışmamız gerekirken Milli eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni tartışıyoruz. Yeni müfredatın çalışmalarından ne biz eğitimcilerin ne de ilgili paydaşların haberi olmadı. Her şey onaylandıktan sonra bu hafta biz öğretmenlere sunulan formlarla müfredatın değerlendirilmesi istendi. Müfredat onaylandıktan sonra bu müfredat incelemelerinin yapılması ne kadar doğrudur, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yapılan bu değerlendirmelerin müfredata ne gibi bir katkı sunacağı da ayrıca tartışılır bir konudur.” diye konuştu.

“EĞİTİM-İŞ SENDİKASI OLARAK HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

Öğretmenler olarak verilen formlara değerlendirmeleri ve bu model ile ilgili eleştirileri yazarak okulların zümre başkanları aracılığıyla sistemlere yüklediklerini belirten Başkan Polat, “Müfredatta ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılı’ yerine ‘Türkiye Yüzyılı’ denilmesi, Cumhuriyetimizin devamlılığını yok saymak anlamı taşımaktadır. Atatürk İnkılap ve İlkeleri, Atatürk Milliyetçiliği, Laiklik ve Cumhuriyet kavramlarının ortak metinde yer almaması büyük bir çelişkidir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen metinde tek tip bir inancın hakim kılınmaya çalışıldığı görülmektedir. Atatürk İlke ve Devrimleri temelinde, Cumhuriyet aydınlanması ışığında, laik, bilimsel ve kamusal eğitim içeren; öğrenci, öğretmen, üniversiteler ve eğitim bilimcilerin ortak çalışması ile bir öğretim programı yapılmalıdır. Bizler Eğitim İş Sendikası olarak yeni müfredata tepkimizi dile getirmiştik. Ne yazık ki onaylanma sürecinin ardından bize kalan tek yol hukuki yoldur. Bu modelin iptali için yakın zamanda hukuki süreci başlatacağız.” dedi.

“EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE HAZIRLANMALIDIR”

Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yeni bir eğitim modeli hazırlanması gerektiğini belirten Başkan Polat, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programı içerik ve hedefler açısından Cumhuriyetin temel eğitim felsefesi ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2. maddesinde ortaya konulmuş olan “Milli Eğitimin Temel Hedefleri”ne ve Anayasanın değiştirilemez hükümlerine aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, bu programın uygulanmasına yönelik kararından vazgeçmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına uygun, bilimi temel alan, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, cumhuriyeti ve laiklik gibi temel değerlerini ileriye taşıyacak, çocuklarımızı başta eleştirel düşünme ve yaratıcılık olmak üzere 21’inci yüzyıl temel becerilerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirecek bir eğitim programı öğretmenlerle birlikte hazırlanmalıdır.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ