Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atak: “Bu insanlık dışı suç unutulmamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümünde adaletin sağlanması için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.
andırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, 31 yıl önce 2 Temmuz 1993’te meydana gelen Sivas Katliamı ile ilgili açıklama yaptı. Yaşanan olayın insanlık dışı bir saldırı olduğunu dile getiren Başkan Atak, “31 yıl önce bugün insanlık dışı bir saldırının, toplumdaki ayrıştırmanın nelere yol açtığının en acı örneğini yüreğimizin en derinlerinde yaşadık. Bugün, ülkemizin tarihinde kara bir leke olarak yerini alan Sivas Katliamı’nın 31. yıldönümünde, acı dolu anılarımızı ve kaybettiğimiz aydınlarımızı, sanatçılarımızı ve vatandaşlarımızı derin bir üzüntüyle bir kez daha anıyoruz. Sivas Katliamı, Madımak Oteli’nde yaşanan insanlık dışı saldırı, sadece bu vahim olayda hayatını kaybedenleri değil, aynı zamanda toplumsal barış ve kardeşlik duygularımızı da hedef alan bir saldırıydı. Bu acı olay, ülkemizde hoşgörü, demokrasi ve insan haklarının ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.” dedi.
“ADALET ARAYIŞIMIZI HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİK İÇİNDE SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Örgütü olarak, katliamın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine dair inançlarını ve bu uğurda verdikleri mücadeleyi vurgulayan Başkan Atak, “Adaletin zaman aşımına uğraması, bu katliamın unutulacağı anlamına gelmemelidir. Zaman aşımına uğratılan bu insanlık dışı suçun her ne olursa olsun adalet karşısında yerini bulması ve benzer acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Sivas Katliamı, unutmamamız ve unutturmamamız gereken bir yara olarak hafızalarımızda yer etmektedir. Bu vesileyle, yitirdiğimiz canları rahmetle anarken, ailelerine ve sevenlerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyoruz. Hep bir yanımız eksik kalacak bu ülkede barış isteyen aydınların yakıldığını hatırladıkça. Ama çok iyi biliyoruz ki ‘Yaşamak görevdir bu yangın yerinde/Yaşamak, insan kalarak’. Demokratik ve laik bir Türkiye hedefiyle, Sivas Katliamı’nın acısını unutmadan, daha güzel yarınlar için mücadelemizi ve adalet arayışımızı toplumsal barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde sürdüreceğiz.”diye konuştu.
HABER MERKEZİ