Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Âdem Yılmaz, Bandırma’yı Ankara’da temsil etti

Bandırma Ticaret Odası Başkanı

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, TOBB Ticaret Ve Sanayi Odaları İle Ticaret Odaları Müşterek Konseyi’ne katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ) Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi toplantısı TOBB Merkezi’nde gerçekleşti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan toplantının konuğu Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat oldu. Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Yönetim Kurulu Başkanlarının katıldığı toplantıya Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz da katıldı.
“YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLERİN İHRACATTAKİ PAYI 2023’TE YÜZDE 40,3’E YÜKSELDİ”
İhracat yapının yıllar içinde değiştiğine dikkat çeken Bakan Bolat, 2023’te imalat sanayisi ihracatının, 241 milyar dolar ile toplam ihracattan yüzde 94,2 pay aldığını söyledi. Katma değerli ihracatın yükseltilmesi için çalıştıklarını belirten Bolat, orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin ihracattaki payının 2002’de yüzde 30,4 iken 2023’te yüzde 40,3’e yükseldiğini aktardı. Bolat, “Uzak Ülkeler ve İslam Ülkeleri İhracatı Geliştirme” stratejileri faaliyetlerini 2024’de artıracaklarını söyledi. Geleneksel batı pazarlarındaki payı ile Türk dünyası devletleri ve Afrika ülkeleriyle olan dış ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştireceklerini kaydetti.

/haber merkezi