Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın, genç ve dezavantajlı bireylere arıcılık eğitimi

Kadınlara, gençlere ve dezavantajlı bireylere katkı sağlayarak arıcılık sektörüne yönlendiren

Kadınlara, gençlere ve dezavantajlı bireylere katkı sağlayarak arıcılık sektörüne yönlendiren “Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir” isimli projesi hayata geçirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından faaliyetlerini yürüten Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Kadın, genç ve dezavantajlı bireyler, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin “Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir” isimli projesi hayata geçirildi. Projenin ortakları Sındırgı ve Kepsut Belediyeleri de proje kapsamında dezavantajlı bireylerin arı ürünleri üretimi ile eğitimlerini alıp istihdam edilebilirliğini arttırabilmek amacıyla projeye destek verildi.

YENİ ARICILAR SEKTÖRE KAZANDIRILIYOR

Yeni aracıların sektöre kazandırılması amacıyla hayata geçirilen projede vatandaşlara; ana arı üretimi, arı sütü üretimi, polen ve propolis üretimi, hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi gibi eğitimler veriliyor. Proje ile üretilen balların boyutlarına göre paketlenmesi, arı ve kovan sayısının artırılması, Balıkesir Bölgesi’ndeki arı ürünlerinin marka değer kazanması ve koloni başına bal miktarını artırmayı da amaçladığı kaydedildi.

PROJEYLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAL İŞLEME VE DOLUM TESİSİ KURMAYI PLANLIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından proje kapsamında bal işleme ve dolum tesisi kurulması hedeflendiği kaydedildi. Üretilen bal ve bal ürünlerinin kendi isimlerini, logolarını ve ambalajıyla ulusal ve uluslararası satış noktalarında yer alabilmesi için marka tescili alınacağı belirtildi. Sektöre kazandırılan yeni arıcılar tarafından üretilecek olan bal, meyveli mix, polen, propolis, balmumu kozmetik ve hediyelik eşyalar gibi ürünlerin pazarlanması için ürünler belediye satış merkezlerinde, “50 Peynirli Şehrim Projesi” kapsamında oluşturulan butik mandıra ürünlerinin satış noktalarında, dijital satış platformlarında ve e-ticaret sitelerinde tüketici ile buluşturulacağı kaydedildi.

PROJEYLE DEZAVANTAJLI BİREYLERE BAĞIMSIZLIK KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Projenin, kadınları ve gençleri sosyal hayata kazandırarak girişimciliği desteklediğini ve toplumun kalkınmasına katkı sağlamaya amaçladığını belirten Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, “Doğadan Sofraya Bal-ı Kesir” projesi ile dezavantajlı bireylere arı ürünleri üretimiyle, eğitim fırsatları sunarak bağımsızlıklarını arttırmayı hedeflediklerine işaret etti.

/Haber Merkezi