Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın usta kalemlerinden Edebiyat dünyasına dokunuş

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 3’üncü gününde Ahmet Batu,

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 3’üncü gününde Ahmet Batu, Sevil Kar, Gültekin Özcan ve Engin Arıcan, Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde söyleşi gerçekleştirdi.

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 3’üncü gününde Bandırma’nın usta kalemlerinden Ahmet Batu, Sevil Kar, Gültekin Özcan ve Engin Arıcan, Önder Balıkçı’nın moderatörlüğünde söyleşi gerçekleştirdi. Soru cevap halinde ilerleyen söyleşi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

“DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BASIN İÇİN SORUN”

Yazmanın kendisi için yaşam haline geldiğini söyleyen Yazar Engin Arıcan, “Yazmak benim için bir yaşam. Yazarken yaşadığımı hissediyorum. Önceden toplumda şiir yazmak, kitap okumak gibi alışkanlıklar vardı. Bu alışkanlıklar artık günümüzde yok. Kitap okuyan sayısı azaldı. Bandırma düşünen, yorumlayan ve tartışan bir kent. Bandırma bunları kaybederse, Bandırma Bandırma olmaktan çıkar. Türkiye’de yıllardan beri sorgulamak, yazmak, araştırmak bir bela haline geldi. Düşünce ve ifade özgürlüğü hala kısıtlanmaya çalışılıyor. İnsan düşünen, sorgulayan bir varlıktır. Bunları elimizden alarak ifade etme şansımızı elimizden alıyorlar. İfade ve düşünce özgürlüğü temel anlamda basın için bir sorun.” diye konuştu. 

“GÖNÜL KÜSERSE BU ESERLER ORTAYA ÇIKMAZ”

Kitaplarının isminde Gönül kelimesinin kullanmasının sebebini aktaran Yazar Gültekin Özcan, “Yazdığım kitaplar gönülden doğan ürünler. Gönül küserse bu eserler ortaya çıkmaz. Gönül daha derin kelimeler ifade ediyor. İlham aldığımız her şey gönülde yazıya dönüşüyor. Bu yüzden kitaplarımın adında Gönül kelimesini kullanıyorum. 3 kitabımdan birinin adını daha ‘Gönül Penceremden’ koydum.” dedi. 

“KALEMİM KIRILMADIĞI SÜRECE YAZACAĞIM”

Yazı yazmaya şiirle başladığını kaydeden Yazar Ahmet Batu, “Çok değerli hocalarımızın elinde yetiştik. Yazarlığım küçükken bir şiir yazmam istendiğinde başladı. Türkan Kazancı bana sende bir şeyler var demişti. Bende rahmetlinin sözünü tuttum ve 50 yıldır yazarlık yapmaya devam ediyorum. Kalemim kırılmadığı sürece, içimdeki duygular ölmediği sürece yazmaya devam edeceğim.” diye konuştu. 

“ŞİİRİN OLUŞMASI İÇİN UZUN SÜREÇ GEREKİYOR”

Şiir yazmanın, yazı yazmaktan daha zor olduğuna dikkat çeken Yazar Sevil Kar, “Şiir yazmak yazı yazmaktan daha zordur. Yazıları halkımızdan, yaşananlardan seçiyorum ama şiir öyle değil. Bir kelimeyse başlıyorsunuz ve bir kelimenin şiir olabilmesi için uzun bir süreç gerekiyor. Şiir yazmak uzun bir süreç gerektiriyor ve şiirin oluşması, meydana gelmesi için sabah kalktığınızda şiirin bittiğinden emin olmak gerekiyor. ” dedi.

Ardından yazarlara Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi ve Festival Komitesi Genel Sekreteri Nüvit Erten plaket takdim etti. 

Haber: Mihriban Nur Uysun